Ar-Ge ve İnovasyon

Ar-Ge ve inovasyon, şirketlerin ve dolayısıyla ülkelerin günümüz tüketicisinin sorunlarını ya da ihtiyaçlarını öncelikle iyi tanımlayarak bu doğrultuda araştırmalar yapıp uygun yeni ürün ya da hizmetin teminini hedef almaktadır.

Ar-Ge ve inovasyon ülkelerin ekonomi ve sanayi politikalarında son 10 yıldır en üst sıralarda yer almaktadır. Hükümetler Ar-Ge ve inovasyonun üretimde fark yaratarak kriz dönemlerinde bile üretimin ve ihracatın artmasını hedeflediği için teşviklerle de desteklemişlerdir.

SERAKİM SERAMİK KİMYASALLARI SAN. TİC. A.Ş. İthal ikame ile, bir yandan seramik üreticilerinin dış etkenlere ve dış kaynaklara bağımlılığını azaltarak, bir yandan da maliyetlerin düşürülmesi, operasyonel kolaylık ve teknik destek hizmetleri ile sürdürebilir faydayı kendisine hedef edinmiştir.

%100 ithal edilen bir ürüne alternatif Türkiye’de yerli üretim yapan ve bu alanda ilk firma özelliği taşıyan SERAKİM A.Ş. yeni bir ürünü piyasaya sunmuş, yarattığı farklılık ile tüketicinin dikkatini çekmeyi başarmıştır.

SERAKİM A.Ş. sürdürülebilirlik ve ekolojik dengeye katkı sağlayacak AR-GE projelerini, proje yönetim sistematiğinde ele alarak inovasyon çalışmalarına devam etmektedir.